The Russiagate witch hunt

ingezonden door Magchiel Matthijssen

Amerika zit in een vreselijk diep dal. Er is sprake van een vreselijke en gevaarlijke politieke crisis waar Nederland nog praktisch niets van weet. Een nieuwe samenzwering van het Washingtonse anti-Trump cabal die stinks to heaven. Ditmaal de plot van de aanval op Donald Trump die onder geen enkele voorwaarde president mocht worden.
Die aanval werd nog voor de verkiezingen onder Obama ingezet (met smerige middelen) en werd na de verkiezing voortgezet (met het zgn. Russia-gate schandaal).

Mogelijk hoorden jullie onze minister van Binnenlandse Zaken op Jinek (maandagavond). Zij is geheel in de ban van het Rusland bashen en waarschuwt voor al dat fakenieuws. Zij sprak losjes over de inmenging in de verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Brexit en uiteraard in de Amerikaanse verkiezingen, alsof dat allemaal bewezen zaken zijn. Schandalig. (Bravo Baudet die tegenwicht bood!).
Maar is die reactie van Rusland niet enigszins begrijpelijk als je hem tegen de achtergrond ziet van het feit dat er na anderhalf jaar van beschuldigingen de verkiezingen in Amerika beïnvloed te hebben en de democratie te hebben ondergraven (vele beschuldigingen die ook weer teruggenomen moesten worden) in al die tijd nog geen enkel serieus bewijs naar voren is gekomen?
En het drama is dat het feit dat Rusland de Amerikaanse democratie zou ondermijnen als afleidingsmanoeuvre moet dienen voor het feit dat Amerika inderdaad zijn eigen ‘democratie’ bezig is om zeep te helpen. Beschuldig de ander van wat je zelf doet is hier de leuze.
Ondertussen zwijgt de Nederlandse pers over dit schandaal dat groter is dan Watergate. Waarom? Omdat de Nederlandse pers totaal afhankelijk is van wat de NYT en de Wahington Post schrijven. Pas als die erover berichten is onze pers geautoriseerd te volgen. Vrije pers? Treurig. Hier is in de Nederlandse mainstream pers dus nog niets over gepubliceerd, daarom zal het niet makkelijk zijn deze nieuwe (?) informatie allemaal te verwerken.

Vandaar onderstaand dit uitgebreide artikel van AntiWar.com, dat een aantal dingen samenvat. De kern speelt zich rond de Democratische partij af. Obama zette de nieuwe regering al met zijn uitwijzing van Russische ambtenaren en zijn sancties voor een enorm blok. Dat gebeurde in de laatste weken van zijn presidentschap, maar In feite was daarmee de toon gezet en werd Trump klem gezet. Overheidsorganen als het Ministerie van Justitie en de FBI brachten samen met de Democratische partij geld bijeen om het beruchte Memorandum over Trump, dat moest bewijzen dat hij met Rusland had samengespannen te bekostigen. Dat Memorandum (fake?) diende als voorwendsel voor het onderzoek dat nu gaande is.

(Het is mijn mening dat Trouw tot nu toe de enige krant is die probeert zijn Rusland-beeld enigszins bij te stellen).

Met beste groet,

Magchiel

David Stockman op AntiWar.com: The RussiaGate Witch-Hunt – The Deep State’s ‘Insurance Policy’
,