President Poetin waarschuwt voor CRISPR

De Russische President Vladimir Poetin beweert dat CRISPR genetisch gemanipuleerde super soldaten “gevaarlijker zijn dan een kernbom” en gauw een realiteit kunnen worden. De sterke man van Rusland sprak een menigte van studenten toe over een leger van getrainde killers die in staat zijn geen pijn of angst te voelen, gelijkend op de karakters in de actie movie Universal Soldier uit 1992. De normaal ijskoud gewaande Putin leek bang bij het vooruitzicht van de super soldaten. Hij verkondigde dat wetenschappers dicht bij een doorbraak zijn om de genetische code te breken welke het mogelijk maakt om een mens met vooraf bedachte eigenschappen te creëren. Sprekend tijdens een jeugd festival in Sochi, waarschuwde Putin voor de consequenties om voor God te spelen met de genetische code van de mens, berichte the Express.

CRISPR Genetic engineering zal zonder twijfel een wereld van mogelijkheden openen voor de farmaceutische industrie, nieuwe medicijnen, en het menselijke genoom kunnen wijzigen om een persoon die lijdt aan een genetische aandoening gezond te maken. Ok, dat is goed.
Maar er is een ander kant van de medaille. Wat zal dit betekenen?

“Dit betekent dat een mens de mogelijkheid heeft om in de genetische code te komen die door de natuur is gecreëerd, of zoals religieuze mensen zouden zeggen, door God.
Welke praktische consequenties kan dit inhouden? Je kunt je voorstellen dat een mens een  mens, niet zozeer theoretisch, maar praktisch ook kan creëren. Hij kan een wiskunde genie zijn, hij kan een briljante musicus of een soldaat zijn, een mens die kan vechten zonder angst, mededogen, barmhartigheid, spijt of pijn te voelen.
Zoals je begrijpt, kan de mensheid een zeer gecompliceerde en veeleisende, verantwoordelijke periode van zijn bestaan en ontwikkeling binnengaan en hoogstwaarschijnlijk binnentreden. Je bent er getuige van dat zeer waarschijnlijk zal al in de nabije toekomst, de mensheid zal komen tot een zeer complexe en veeleisend verantwoordelijke periode in haar bestaan en ontwikkeling. En wat ik juist beschreven heb is meer angstwekkend dan een nucleaire bom.

De Russische President Poetin waarschuwt er voor dat de Wereldleiders moeten instemmen met regelgeving om controle te hebben over de creatie van Massale – moordende super soldaten.

“Wanneer we dingen doen en wat het ook is wat we doen en laat ik het nog eens herhalen: We zouden nooit de morele, ethische grondvesten van ons werk mogen vergeten. Wat we ook doen, het zou ten goede moeten komen aan mensen, ze sterker moeten maken, niet vernietigen.”

https://youtu.be/OphDCt0iSXI