oproep mbt CRISPR

OPROEP:

Uw aandacht en betrokkenheid zijn nodig voor een maatschappelijk draagvlak om van de overheid te eisen wetgevend op te treden en twee onmiddellijke moratoria op te leggen:

  1. Moratorium op experimenten doen met CRISPR/Cas techniek bij Mensen, of in niet levensvatbare menselijke embryo’s.
  2. Moratorium op veranderingen en experimenten doen door CRISPR/Cas techniek op Dieren.

Het gaat niet om mij, zelfs niet om jou persoonlijk. Het gaat om de kracht die we creëren door onze krachten te bundelen, doordat ieder zijn aandacht allereerst schenkt aan het lezen over de Gevaren van de CRISPR techniek en deze te verspreiden. Daarmee kunnen we de positieve, humane, liefhebbende krachten in de wereld vergroten. Zo kunnen we de wereld naar broederschap leiden, naar zorgzaamheid en volledig begrip voor de noodzaak van zuivere liefde voor alle levende wezens.

De wereld heeft jou bereidwillige aandacht en een klein beetje van je tijd nodig. Niemand heeft tijd, iedereen is al druk bezig met iets belangrijks dat hij al aan het doen is. Dat benutten bedrijven en de politiek om achter onze ruggen om HUN wereld te creëren, waar wij geen deel aan hebben, die ons zelfs in gevaar brengt. Wij hebben ieder z’n kracht en moed nodig om een wereld te creëren die is gebouwd op mededogen en welwillendheid.

Dit kan alleen ontstaan als ieder van ons even ‘out of the box’ stapt en toch een paar minuten per dag vindt voor deze oproep, om zich te verbinden en zichzelf persoonlijk te betrekken bij de essentiële behoeften en vereisten van andere levende wezens. Net zo liefdevol als je met je eigen behoeften omgaat.

Dus wil je alsjeblieft, na het lezen over deze nieuwe gevaren van CRISPR waarmee de mensheid geconfronteerd wordt, en die de wereld overhoop kan gooien, mij een e-mail terug sturen, zodat we de groep mensen kunnen vergroten die echt een paar minuten per dag willen besteden om samen van de overheid te eisen dat ze wetenschappers en bedrijven verbieden de CRISPR-techniek te gebruiken op mensen, embryo’s en dieren.

Heb jij misschien één van de vaardigheiden op deze lijst zodat je kan helpen? Ieder druppel helpt en is waardevol.

Acties die je kunt ondernemen:

  1. Stuur informatie (zie ook deze website)naar zoveel mogelijk mensen (via bcc) en vraag hen dit binnen hun eigen netwerk door te sturen.
  2. Als je bepaalde talenten hebt die je kunt inzetten om dit gevaar bekend te maken, mail mij dan of zet ditin gang.
  3. Ken je anderen die hun talent hiervoor kunnen gebruiken, aarzel dan niet om ze te  benaderen omdat je hen kent. Vraag ze mij een bericht te sturen waarin ze beschrijven wat hun bijdrage kan zijn. Het bundelen van krachten leidt tot goede samenwerking.
  4. We hebben vertalers nodig. Website ontwerpers. Journalisten en mensen met contacten bij de media, tv, radio, kranten internet en andere sociale media. Mensen uit de amusementswereld, regisseurs/acteurs/ muzikanten/zangers/componisten die liedjes kunnen schrijven. Filmmakers die video’s kunnen maken.
  5. Activisten uit de milieubeweging. Artsen en personeel uit de gezondheidszorg, psychologen, filosofen die zich bewust zijn van de mogelijke gevaren voor de mens en die hier vanuit hun vakgebied lezingen over kunnen geven. Onderzoekers/juristenadvocaten die het gevaar inzien van het totaal ontbreken van wetten omtrent CRISPR.
  6. Politici, ministers en rechters, die willen nadenken hoe wetgeving gemaakt kan worden en hoe hier toezicht op kan worden gehouden.
  7. Kun je een bijeenkomst organiseren met 10-20 mensen of meer, dan kunnen we ‘life’ informatie over CRISPR geven en de gevaren samen bespreken.

Margalit Laufer, margalitlaufer@me.com