Navo heropent ineens weer hoofdkwartieren, hoe verontrustend is dat?

ingezonden naar Volkskrant, niet gepubliceerd

Arie Elshout (Volkskrant 9 november) vindt heropbouw van NAVO-structuren niet verontrustend. Vervelend is wel dat het geld kost en we onze bruggen moeten aanpassen. Ik daarentegen vind het zéér verontrustend.
Nadat het Warschau Pact werd opgedoekt breidde de NAVO al snel uit tot aan de russische grens (in schending van afspraken met Rusland). NAVO is in echte missies én in lossere samenwerkingsverbanden permanent betrokken bij oorlogen en conflicten, niet zelden in een kwalijke rol (burgerbombardementen in Libië, om de bevolking te beschermen tegen zijn dictator). Het element ‘zelfverdediging’ is meestal ver te zoeken.
NAVO is uiteindelijk een vazallenleger van de VS, die hun imperium steeds verder uitbreiden en oprukken tot aan de grenzen van Rusland en niet te vergeten China. Sinds de Amerikaans-Spaanse Oorlog (1898) hebben de VS militaire bases gevestigd in 172 van de 194 landen op aarde, met 240.000 soldaten. Los daarvan zijn er de zwaarbewapende commerciële partijen die de VS inhuren.
NAVO is een amerikaanse middel om de europese landen naar hun hand te zetten, een gewapend conflict met Rusland heeft tot doel macht te verwerven over de russische bodemschatten (wat in Oekraine reeds is bereikt).
Dus, is het opnieuw optuigen van oude NAVO-structuren niet verontrustend?

Frank Hoek

1 gedachte over “Navo heropent ineens weer hoofdkwartieren, hoe verontrustend is dat?”

  1. Wat een goed stukje Frank! En wat is de Volkskrant toch een kutkrant dat ze je inbreng weeeeer niet publiceren. Terwijl het toch behoorlijk hout snijdt. Bij publicatie kan toch diegene die het er niet mee eens is met tegenargumenten komen. Een krant is toch ook voor publiek debat!

Reacties zijn gesloten.