S.O.S. 2 – Arm en Rijk

Geen gezeik, iedereen rijk. Geen illusie of utopie, het kan…. Waarom we het niet doen? Een mysterie, het is zo simpel.

Eerste stap: basis-inkomen voor iedereen. Gemakkelijk, niet duur, levert veel op (zie Rutger Bregman, Gratis geld voor iedereen.) Alle politieke partijen zouden dit idee moeten omarmen: het lost zoveel problemen op en iedereen wordt er beter van, ‘gezonder’: minder zorgen dus ook minder zorgkosten…!
Dan: de rijkdom herverdelen. De 60 rijkste mensen bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking (…!!) dus moeten zij 90% van hun rijkdom wegschenken, dan hebben zij nog meer dan genoeg over…. Niet via gedwongen belastingen maar vrijwillig (met een beetje druk van de publieke opinie…). Dat geld kunnen we herverdelen…
Derde probleem: de banken. Zij scheppen geld, lenen geld uit dat ze niet hebben, maar krijgen wel rente en aflossing daarover. Dus voortaan de regel: elke lening moet 100% gedekt zijn…. Banken willen ons dwingen alle geldtransacties via hen te doen en willen  het cash geld afschaffen en dus ons van onze vrijheid beroven. Dat kan natuurlijk pas als iedereen een bankrekening heeft. Maxima helpt de VN mee in deze horror-taak met als leugen dat mensen dankzij een bankrekening meer vrijheid en voorspoed krijgen. Het tegendeel is natuurlijk waar….. Zou zij dat beseffen…?

Zien wij helder wat er precies aan het gebeuren is? Kunnen wij ons hiertegen verweren? LATEN WE PROTESTEREN! Laten we niet meer pinnen, maar alleen nog met cash-geld betalen.