S.O.S. – berichten

In veel Alertgroepen klinkt de wens door om meer dingen te gaan DOEN. De eerste stap daartoe zou kunnen zijn dat we een aantal hot items nemen en proberen kort en krachtig het wezenlijke van zo’n problematiek te formuleren.

Voorstel: Ik schrijf een aantal S.O.S. berichten (Simpele Oplossingen voor wereld-Situaties). Iedereen kan daarop inhaken door een reactie te schrijven m.b.t. ditzelfde onderwerp. Dat kunnen ideeën zijn, voorstellen, suggesties, plannetjes voor acties en activiteiten.

Iedereen kan ook een eigen S.O.S. bericht schrijven over een zelfgekozen onderwerp, onder het motto: zwaan kleef aan. Het bericht zou hooguit 250 woorden moeten zijn, moet over één onderwerp gaan, moet in simpele zinnen en korte kernachtige bewoordingen gesteld worden en moet de essentie van iets weergeven.

Ik geef hierbij een voorbeeld als voorzetje: S.O.S. bericht nr. 1.
Ik hoop op reacties en soortgelijke pogingen …

Warme groet,

Loek

reactie op “S.O.S. – berichten

  • A v Halen

    zegt op

    plastic is de slechtste uitvinding voor het milieu ooit gedaan, ik weet nog dat het niet bestond alles in glas en de rest van bakeliet,maar wij hebben ook vroeger geleerd om niet alles op straat te gooien zoals nu gebeurd.
    de oceanen helemaal vervuild door plastic, de vissen vol met micro plastic, mijn hart huilt wat ze onze aarde aandoen.

Reageren niet meer mogelijk.