De mensen achter C-Star komen uit extreemrechtse hoek

door Frank Hoek

In een artikel van de Volkskrant van 8 augustus (Blokkade tegen rechtse activisten*) haalt de krant een vaker beproefde methode van stal, die van het framen, met als doel het onschadelijk maken van een onwelgevallige persoon / organisatie / actie / beweging / …
Donald Trump krijgt de behandeling regelmatig, Thierry Baudet ook, homeopathie, ‘de’ antroposofen en nu de organisatie achter de C-Star, het schip dat probeert de mensenstroom uit Noord-Afrika naar Europa te stoppen.

Auteur Eline Schaart zet de toon al in de titel Blokkade tegen rechtse activisten. Verderop noemt zij Defend Europe nog tweemaal ‘extreemrechts’. Hier kan ik geen objectieve nieuwsgeving meer in herkennen.
Het begrip ‘extreemrechts’ is inmiddels uitgehold en heeft als enige zeggingskracht nog het oproepen van de zgn. onderbuikgevoelens. De strekking van het artikel is dan ook: dit zijn slechte mensen, houd afstand.
Maar is het echt zo gek als mensen in Europa van hun cultuur houden en niet willen dat die wordt ondermijnd en dat zij vrezen dat hij op de langere termijn wordt weggevaagd? Heeft dat niet recht op neutrale behandeling in de krant?
Heeft een select gezelschap in de top van de EU, of een bewindsvrouw als Merkel (bijna in haar eentje!) het recht de europese bevolkingssamenstelling zó drastisch te veranderen, inclusief het grootschalig importeren van een anti-christelijke religie (die daarmee diametraal tegenover tweeduizend jaar europese wording staat), maar mag je je als burger daartegen niet weren? Ben je dan een rechtsextremist?

Frank Hoek

* In de online-editie van de Volkskrant heeft het artikel een andere kop, maar in de papieren krant luidde de kop “Blokkade tegen rechtse activisten”.

3 reacties op “De mensen achter C-Star komen uit extreemrechtse hoek

 • Frank Hoek

  zegt op

  Overigens heb ik de Volkskrant er natuurlijk ook over aangeschreven. Die reageert als volgt:
  Hartelijk dank voor uw bijdrage die wij met veel interesse hebben gelezen. Wij stellen het zeer op prijs dat u ons uw mening laat weten. Het is belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de mening van onze lezers. Wij plaatsen uw brief niet maar wij zien erop toe dat uw opmerkingen op de juiste plek terechtkomen en worden meegewogen in de verdere beslissingen over de krant.

 • Eddy

  zegt op

  Er wordt vaak – vooral in de media – de uitdrukking “extreem rechts” of de term “populisme” gebruikt. En dat dan met de bedoeling aan te geven hoe slecht dat is. Nou, ik wil graag kenbaar maken hoe blij ik met die rechtse activisten en die heel slechte mensen ben. Mensen die proberen mijn grond en vaderland te ontzien van een hoop ellende!
  Het verdedigen van eigen territorium is een heel normale reactie die je overal in de natuur tegenkomt.

  Ik ben heel blij dat er tenminste iemand is die het vermogen en de durf heeft iets aan die stroom van Afrikaanse economische gelukszoekers te ondernemen. Onze “leiders” doen dat n.l. niet. Thorsten Schmidt heeft volkomen gelijk met zijn verhaal over de smokkelaars en de geestelijk gestoorde hulptroepen. De ellende die zij andere mensen toebrengen dringt waarschijnlijk niet tot ze door.

  Het accepteren van deze waanzin zou tot zelfdestructie leiden!!

  Er wordt gewezen op verdragen en overeenkomsten die in het verleden gemaakt werden, maar deze slaan totaal niet op wat er momenteel gebeurt.

  Overigens ben ik wél bang voor extreem links. Het fanatisme wat daarachter schuilt is n.l. zo groot dat het grenst aan hysterie en ook écht beangstigend is.

 • Hild Palm

  zegt op

  Helemaal meen eens, Frank ! En vanwege dat framen hebben wij onlangs de Volkskrant, waar we decennia met tevredenheid op geabonneerd waren, opgezegd. Ik merkte dat ik objectiviteit ging missen en uiteindelijk kreeg ik het er zelfs een beetje benauwd van..

Reageren niet meer mogelijk.