Trump eindelijk een normale president?

Militaire vergelding voor de (vermeende) gifgasaanval in de Syrische provincie Idlib, een MOAB bom in Afghanistan en de USS Carl Vinson richting Korea. Trump lijkt 180 graden gedraaid in zijn buitenlandbeleid. Of is Trump klem gezet door een militaire junta in het Pentagon? En welke rol spelen de ‘neocons’? Hoeveel invloed heeft schoonzoon Jared Kushner?

Professor Van Wolferen en Maracz gaan in deze aflevering op zoek naar antwoorden op deze vragen. Verder onderzoeken zij wat de gevolgen van de draai van Trump zijn voor de internationale betrekkingen: “We gaan spannende tijden tegemoet”.

1 gedachte over “Trump eindelijk een normale president?”

  1. Prettig om naar deze mensen te luisteren. Het is eigenlijk een bevestiging van je eigen gedachten.

    We weten dat een groot aantal geestelijk gestoorden, naïeve mensen en slechte mensen het voortbestaan van de wereld bepalen. Het grootste gevaar komt door de emotie van de mensen die zich laten leiden door foutieve informatie. Emotie is prachtig wanneer het om liefde gaat, maar emotie kan ook levensgevaarlijk zijn en zelfs tot het einde van de wereld leiden.

    Ja, zegt Karel van Wolferen aan het einde van het interview, we moeten blijven opletten en blijven puzzelen. Inderdaad, we moeten blijven opletten en wakker blijven. Maar gelijktijdig vraag ik me af “Wat kunnen we daarmee aan de situatie veranderen?”

    Samengevat: de mens is het meest vreselijke wezen dat er bestaat! Degenen die er voor zorgen dat het gebeurt, maar ook degen die het laten gebeuren. Het zij zo!

Reacties zijn gesloten.