Wie ontmaskert wie?

door Loek Dullaart

De vereniging tegen de kwakzalverij is weer op heksenjacht geweest. Op alles wat alternatief is, richten zij hun dodelijke pijlen, onder het motto: “oud is onzin” (alle oude geneesmethodes zijn bij voorbaat verdoemd), “de natuur zit vol met smeerkezerij” (waarmee alle kruidenmiddelen naar de vuilnisbelt worden verwezen) en “alternatief is nep” ….  Let wel, dit werd door een prominent lid van deze club gezegd in een column in een officiële krant, zonder enige toelichting, zonder enige onderbouwing, zonder enige nuancering. Mensen die op deze wijze zulke uitspraken doen, zonder enige bewijsvoering,  zijn uiterst bedenkelijk en zeer gevaarlijk. Zij ondermijnen de samenleving. In mijn column nr. 5 Groentje in columncolumnland van nov. 2012 beschrijf ik dit artikel van Piet Borst, prominent lid van die heksenjagersclub, in welk artikel hij deze ongenuanceerde one-liners neerschrijft.

Nu hebben ze Alberto Stegeman zo gek gekregen om zijn programma Undercover in Nederland helemaal te mogen gebruiken voor hun duistere praktijken. Dat zo’n man zich voor deze inquisitie-praktijken laat gebruiken…! En dat zo’n omroep als SBS-6 dit durft uit te zenden….! Het programma is overigens niet meer te zien, was via deze link slechts enkele dagen na de uitzending te bekijken, het is ook niet meer bij uitzending gemist te zien (in tegenstelling tot andere afleveringen van Undercover in Nederland van Stegeman), is men wellicht toch bang dat de wet door de bedenkers en makers van deze uitzending te ver is overschreden…??
(op 14 maart trof ik de uitzending nog hier aan – red.)

Twee bestuursleden van de VtdK gingen immers vermomd met pruiken en bakkebaarden en behangen met verborgen camera’s in knopen en tassen op bezoek bij twee artsen: Roger Crijns in Leidschendam en René Broekhuijse in De Meern. Deze laatste was degene die volhield dat Sylvia Millecam een bacteriële infectie had en geen kanker en die werkt met – volgens de VtdK – ‘onzinnige’ (een natuurlijk zoals altijd ongefundeerde betiteling, zonder bewijsvoering of onderbouwing) bio-resonantie. Overigens is dit resonantieverschijnsel (dat virussen en kankergezwellen bij bepaalde frequenties vernietigd kunnen worden) destijds door Royal Rife in Amerika ontwikkeld en met groot succes toegepast bij kanker in een laatste stadium, zoals ik in de recente column nr. 65 van januari 2017 beschrijf.

Van Roger Crijns wordt door de VtdK gezegd: “Hij afficheert zich als anthroposofisch arts en past vreemde alternatieve technieken toe die hij gebruikt om bijvoorbeeld een diagnose te stellen zoals de onzinnige (sic!) bloedkristallisatietest. Crijns is een adept van de uit het ambt gezette Duitse arts Ryke Geerd Hamer. Zijn Germaanse Geneeskunde gaat ervan uit dat kanker wordt veroorzaakt door een emotionele shock, een traumatische ervaring of een conflict. Wanneer dat conflict wordt opgelost, verdwijnt kanker als sneeuw voor de zon. Reguliere kankertherapie zoals chemokuur is daarom niet nodig, vindt Hamer met in zijn kielzog Crijns.”

Nu is deze opvatting van Hamer, op grond van onderzoek en ervaringen, erg interessant om kennis van te nemen, zoals ik beschreef in mijn column nr. 54 van febr. 2016. Een boekje daarover heb ik gelezen, maar de antikwakzalver kennelijk niet, want Geerd Hamer heeft het daar nergens over sneeuw voor de zon, maar over een lange moeizame weg van genezing, zowel psychisch als lichamelijk. Maar wel erg boeiend, die samenhang tussen shocks en kanker en absoluut het verder onderzoeken waard….!

Nu gaan de beide bestuursleden van de antikwakzalvers: Menso Westerouen van Meeteren, arts en oud-inspecteur voor de Gezondheidszorg (IGZ) (zie LinkedIn etc.) en de anesthesiologe Catherine de Jong (zie LinkedIn etc.) in oktober 2016 in hun vermomming op een consult bij de beide artsen. Zij beroepen zich op hun website op een uitspraak van de Raad van Journalistiek die zegt dat je eigenlijk open kaart moet spelen, behalve als er een zaak aan de hand is die de nationale veiligheid betreft, dan mag je undercover opereren. Maar dit is toch geen zaak van nationale veiligheid…!!?? Bovendien is die formulering nog iets heel anders dan een vrijbrief om te liegen en te bedriegen. Want hoe durf je bij een oprecht arts langs te gaan en te beweren dat je kanker hebt, terwijl je dat helemaal niet hebt…! Dat overschrijdt alle grenzen van ons rechtssysteem en van alle heersende opvattingen over moraliteit en fatsoen…

Maar nu komt het verrassende van deze zaak: de artsen reageren heel adequaat. Want in plaats van deze nep-kanker-patiënten vol te stoppen met chemo, stralingen of in ze te gaan snijden, wat de VtdK kennelijk meteen zou hebben gedaan en wat deze twee artsen volgens hen ook zouden hebben moeten doen, besluiten de beide artsen te beginnen met vitaminepillen en probiotica… Godzijdank! Je moet er toch niet aan denken dat als je tegen een arts zegt dat je kanker hebt (terwijl je dat helemaal niet hebt), dat deze je dan meteen aan de chemo zou zetten… Maar nogmaals: de Vereniging tegen de Kwakzalverij eist dat wel….!! Het zijn dus echte gevaarlijke lieden, die – ook al heb je geen kanker – je toch vol willen gieten met de meest erge chemische rotzooi. We wisten al dat in de VtdK veel mensen zitten die betaalde banden hebben met de farmaceutische industrie en die de torenhoge verkoopcijfers nog verder willen helpen opkrikken, maar dat ze zover zouden willen gaan dat ze ook mensen die geen kanker hebben chemie zouden willen toedienen, dat is een nieuw gegeven, dat is nog niet eerder vertoond!!

Daarmee hebben zij zich nu middels deze actie blootgegeven, de antikwakzalvers zijn ontmaskerd (of zullen we ze maar gewoon kwakzalvers noemen, want dat is ook de naam van hun website) , we zien hierdoor nu hun ware gezicht. Niet de twee artsen gaan hier in de fout, ze geven de beide kankersimulanten alleen vitaminepillen en probiotica (altijd goed voor iedereen, speciaal ook voor notoire VtdK fanatici…!), wat een adequate reactie is. Maar de bestuursleden van de VtdK moeten worden aangeklaagd. Zij schenden niet alleen het beroepsgeheim van de arts, door zijn woorden en daden tijdens een consult openbaar te maken, maar ook liegen zij en bedriegen zij hem en eisen dan ook nog dat je niet-zieke patiënten chemotherapie voorschrijft. En met deze illegale actie weten we weer één ding zeker: de Vereniging tegen de Kwakzalverij is een boevenbende van de bovenste plank. Vreemd toch dat zoveel gerenommeerde artsen zich verlagen om lid te willen worden van zo’n obscure organisatie en dat zelfs onze Minister van Volksgezondheid sympathiseert met hun gedachtegoed…! In wat voor wereld zijn we terechtgekomen….?

Loek Dullaart

Roger Crijns heeft zijn werk als arts neergelegd en heeft een verklaring geplaatst op zijn eigen website – red.

1 gedachte over “Wie ontmaskert wie?”

Reacties zijn gesloten.