Chinese arts vraagt uitstel HPV-campagne China

De toonaangevende patholoog Dr. Sin Hang Lee stuurt in een open brief naar de president en de premier van China aan op uitstel van de geplande HPV-vaccinaties van Chinese kinderen en jonge vrouwen van 9 tot 25 jaar. Dr. Lee heeft meer dan 50 jaar gewerkt met kankerpathologie in Noord-Amerika en extensieve ervaring in het testen van HPV in DNA-monsters van patiënten en het HPV-vaccin Gardasil.

De op handen zijnde toepassing van de massale HPV-vaccinatie van Chinese kinderen en jonge vrouwen heeft grote bezorgdheid veroorzaakt bij veel geïnformeerde burgers in China en het buitenland. Een van hen is Sin Hang Lee, MD, een Chinese Amerikaan die zijn medische opleiding in China heeft gevolgd.

De Chinese bevolking bestaat uit ongeveer 143 miljoen vrouwen in de leeftijd van 9-25 jaar [1]. Als de vaccinfabrikanten van het humaan papillomavirus (HPV) de Chinese overheid kunnen overtuigen om alle vrouwen in deze leeftijdsgroep met 3 doses te vaccineren, via een door de overheid gefinancierd programma (zoals is voorgesteld door twee van hun betaalde consulenten [2]), dan zouden de inkomsten meer dan US$ 64 MILJARD bedragen..!! Een duizelingwekkende hoeveelheid geld. Maar de vraag is, tegen welke prijs?

GlaxoSmithKline (GSK) kwam een stap dichterbij, toen ze op 18 juli 2016 aankondigden dat zij met succes de China Food and Drug Administration (CFDA) hadden overgehaald om ‘Cervarix’ als eerste licentie te verlenen om met het HPV-vaccin baarmoederhalskanker in China te helpen voorkomen. De commerciële lancering van ‘Cervarix’ in China zal naar verwachting begin 2017 plaatsvinden. (Kijk HIER naar de aankondiging van GSK van deze gebeurtenis.)

Lees het hele artikel op wantoknow.nl.