Brief aan Rutte over Oekraïne-referendum

referendumBeste mensen,

Hier is nog een tweede actie die ik ondernam, maar nu in de richting van de tweede kamer, om te proberen Rutte te weerhouden om het verdrag met de Oekraïne toch weer te gaan tekenen.
Ik stuurde deze brief via een contactformulier naar het ministerie van algemene zaken (van Rutte) en een afschrift aan de lijst van alle Tweede Kamerleden.
Ook dit lijkt me een goede actie voor een email-lawine!
Veel succes ermee, warme groet,

Loek Dullaart

brief aan premier Rutte

Meneer Rutte,

Even voor alle duidelijkheid, ik heb bij het oekraïne-referendum niet:  JA,  ALS ..…. gestemd, maar gewoon:     NEE….       en met mij heeft meer dan 60 % van alle Nederlanders ook:   NEE gezegd tegen het associatieverdrag en niet:   JA, ALS…!
Ik begrijp dat U bij de 40 % voorstanders hoort, maar U hebt niet het recht om anders te handelen dan  te weigeren om het verdrag te ondertekenen.
Als U zegt dat het verdrag goed is voor Nederland, bedoelt U kennelijk alleen voor die 40 % van U. U weet heel goed dat dat niet Nederland is….
Zelfs als een meerderheid in het parlement U steunt, weet U dat U in strijd handelt met de wil van de meerderheid van het Nederlandse volk.  Dat heet dictatuur en tirannie.
Als U het verdrag ondanks alles toch gaat ondertekenen,   zijn wij  gedwongen de koning te vragen u van uw functie te ontheffen. En dat zullen wij dan ook zeker doen!
Hoogachtend,

L.P.J. Dullaart

2 gedachten over “Brief aan Rutte over Oekraïne-referendum”

 1. Loek Dullaart schreef:

  “Even voor alle duidelijkheid, ik heb bij het oekraïne-referendum niet:  JA,  ALS ..…. gestemd, maar gewoon:     NEE….       en met mij heeft meer dan 60 % van alle Nederlanders ook:   NEE gezegd tegen het associatieverdrag en niet:   JA, ALS…!”

  Er had eigenlijk moeten staan:
  “En met mij heeft meer dan 60% van alle Nederlanders die gestemd hebben ‘nee’ gezegd tegen het associatieverdrag.”

  De opkomst was maar net iets meer dan de vereiste 30% en lang niet alle Nederlanders zijn stemgerechtigd. Wat de overige (dus ongeveer 68 %) van de stemgerechtigden van dat associatieverdrag vinden blijft de vraag en bovendien was het referendum niet bindend maar raadgevend. Met de uitslag hoeft dus zelfs eigenlijk niemand rekening te houden…

  De koning vragen Mark Rutte uit zijn functie te zetten, als dat staatsrechtelijk al mogelijk is, zal dus zeer zeker op niets uitlopen. Voorlopig is zelfs de kans dat het omgekeerde gebeurt zo goed als nihil, namelijk dat de regering besluit de monarchie af te schaffen…

  Zelf heb ik ook ‘nee’ gestemd. En een brief schrijven aan Mark Rutte om dat ‘nee’ kracht bij te zetten vind ik een mooi initiatief. Maar als ten onrechte wordt gesteld dat 60% (dus een aantal dat bij lange na niet gehaald is) van alle Nederlanders ‘nee’ heeft gestemd en als er in die brief dan ook nog een loos dreigement worden geuit, wie neemt zo’n brief dan nog serieus?…

 2. Loek Dullaart ,

  Mag ik jou danken namens de gehele Nederlandse bevolking,
  voor je moedige inzet om het tij te willen gaan keren van onderdrukking naar Vrijheid.

  Hier kan men de verschillen zien van Levensstijl in omringende landen.

  Where to invate next ?
  Filmmaker Michael Moore valt diverse europese landen binnen
  om daar symbolisch om daar de Amerikaanse vlag te planten.
  Hij is op zoek naar goede oplossingen voor sociaal -economische vraagstukken in de VS.

  Als het niet opzoeken niet lukt ,
  copy onderstaande link , plak die op een lege tab balk linksboven
  Als de link niet werkt ,
  copy de link hieronder en plak die op een new Tab links boven in de balk ;

  http://www.npo.nl/3doc/03-11-2016/VPWON_1262395

Reacties zijn gesloten.