alertcolumn 59: Het oorlogsspel

Oorlog als een spel. Een spel met de wereld. Geopolitiek als schaken, met mensenlevens als inzet, met de wereldverovering als doel. De NAVO houdt een grote oefening in Polen en de Baltische Staten, bedoeld om Rusland af te schrikken, zeg maar: te provoceren. Want momenteel is Rusland het grote kwaad dat bestreden moet worden. Waarom? Je hoort het Jaap de Hoop Scheffer zeggen in dit korte interview: Meneer Poetin is de schuld van alles, en daarom moeten we hem een lesje leren…! En als de interviewer wat kritische vragen stelt mompelt Jaap na afloop: wat is die man ongenuanceerd… Typisch voorbeeld van het omdraaien van de waarheid, want wat hij zegt is hij immers zelf!

Als het nog niet duidelijk is wat de plannen van de NATO zijn – natuurlijk heeft het niets met defensiviteit te maken, want de bovengenoemde landen worden helemaal niet bedreigd door Rusland – legt de naam van deze militaire oefeningen, die gehouden worden in al die grenslanden van Rusland duidelijk uit waar het hierom gaat. Die naam is namelijk “Anaconda”, een wurgslang, die zich om zijn prooi heen legt om die vervolgens te wurgen. Het korte termijn doel is om Rusland te provoceren. Als Poetin zijn troepen ook samentrekt langs zijn grenzen om die te beschermen wordt er gezegd: “Zie je wel, hij is van plan om ons aan te vallen”. Het lange termijn doel voor de NATO is om Rusland ooit eens te kunnen veroveren. Geen land ter wereld heeft meer gas, olie en bodemschatten dan Rusland en dat is veel geld waard. Dat is waar de Anglo-Amerikaanse economische geopolitiek op aast: de ware bedoeling van zulk soort oefeningen is niet wederzijdse hulpverlening, democratie, verdediging van vrijheid, de ware drijfveer is geld, belangen, macht.

Vaak is één van de belangrijkste feitelijke argumenten (daar zijn er niet zo veel van…) dat Rusland immers een soeverein land (de Oekraïne) zou zijn binnengevallen, hoewel de bewijsvoering daarvan ontbreekt (vaak wordt er aan toegevoegd dat dat de eerste keer zou zijn sinds de Tweede Wereldoorlog, waarbij de Balkan-bombardementen door de NATO even bewust worden vergeten) en dat heeft geannexeerd (de Krim). Nou is dat verhaal natuurlijk wel een klein beetje anders, ietsje genuanceerder…. In de Oekraïne hebben de westerse bedrijven via hun regeringen gedaan gekregen dat een democratisch gekozen president werd verdreven en er een marionettenregering werd geïnstalleerd waar notabene ook vier echte fascisten in zitten. Zij zijn lid van de nationaalsocialistische partij Svoboda, wiens leider voortdurend de Hitlergroet brengt en die een drietand op hun arm dragen dat verdacht veel op een hakenkruis lijkt. Ze flirten openlijk met het gedachtegoed van Joseph Goebbels….

Daarnaast is er de Swoboda partij van Oleh Tyhanybok. Aanvankelijk opgericht onder de naam nationaal-socialistische partij, werd snel daarna de naam veranderd in socialistisch-nationale partij om vervolgens uit tactische en publicitaire reden te worden omgedoopt tot Swoboda. Ondanks de naamswijzigingen bleef de partij de nazi-ideologie uitdragen, inclusief de haat tegen communisten en joden, voor etnische zuiveringen en de vestiging van een Groot-Oekraïne. De partij kreeg de wind mee na de Oranje-Revolutie van 2004 toen Yushenko president werd. Het verbod op nazi-symbolen werd opgeheven en oorlogsmisdadigers als Bandera werden officieel zelfs tot helden verklaard. Hoewel hun aantal ten opzichte van de totale bevolking gering is, men schat hun aantal tussen de 5.000 en 10.000, zijn deze fascistische groepen zeer goed getraind. Onder Yushenko hadden ze trainingskampen in de Oekraïne en toen na Yushenko dit niet meer werd toegelaten, konden deze paramilitaire groepen trainen in NAVO-landen, waaronder de Baltische staten…. (sic!).

Gelijktijdig met deze oefening wordt er in Polen een NAVO-top gehouden. Op zich al een provocatie om dat in deze stad te doen – Warschau – waar eens, op 14 mei 1955 het Warschaupact werd opgericht als antwoord op de oprichting van de NAVO in het westen. Op die top worden natuurlijk steeds weer alle bekende propagandaverhalen over Poetin herhaald.

Maar er was dit keer ook een ander geluid te horen en dat kwam van een oude bekende: de voormalige president van Rusland Mikail Gorbatsjov (lees het artikel in Het laatste nieuws):

Michaël Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, heeft vandaag forse kritiek geuit op de NAVO. Volgens Gorbatsjov is het Westen gestart met “het voorbereiden van de escalatie van de Koude Oorlog naar een hete oorlog”.
Op de NAVO-top in Warschau werd gisteren de installatie beklonken van vier nieuwe multinationale bataljons in de Baltische staten en Polen. Samen met een reeks eerdere ingrepen moeten die Oost-Europa geruststellen en een duidelijk signaal uitsturen naar Moskou, na de annexatie van de Krim en de Russische steun aan de separatisten in Oekraïne.
Het Kremlin verwijt de NAVO echter dat zij zelf de confrontatie zoekt. En ook Gorbatsjov zit op die lijn. “Alle retoriek in Warschau ademt volop het verlangen om Rusland haast de oorlog te verklaren”, oordeelt hij. “Ze spreken enkel over defensie, maar bereiden zich eigenlijk voor op offensieve operaties.”

Gorbatsjov heeft ook kritiek op de argumentatie waarmee de NAVO zijn acties rechtvaardigt, aldus KoppVerlagNews, waarin hij ondermeer het volgende zegt:

Een paar dagen geleden heeft Gorbatsjov tegenover de Britse krant Sunday Times gezegd: “Ik ben altijd voor de vrije wil van een volk en de meeste mensen op de Krim wilden aansluiting bij Rusland”. Deze zin was een oorvijg voor het Westen, want daarmee verdedigde Gorbatsjov in feite de afscheiding van de Krim.

Gaat het er Amerika dus werkelijk om om Rusland in te nemen? Dat kan natuurlijk niet, dat zou leiden tot een alles-vernietigende Derde Wereld Oorlog. Het moet natuurlijk veel ondoorzichtiger en subtieler verlopen…

In het schaakspel van de geopolitiek wordt er meestal een vijand gecreëerd, die vervolgens totaal wordt gedemoniseerd, zodat iedereen vindt dat hij natuurlijk aangevallen, afgezet of gedood mag en moet worden. Dat gebeurde bij Osama Bin Laden, bij Khadaffi, bij Saddam Hoessein, bij Assad en nu dus ook bij “meneer” Poetin. Nu had de NAVO destijds zelf verklaard dat ze niet zouden uitbreiden tot aan de Russische grens (al ontkennen ze dat nu). Het is natuurlijk ook heel goed als er een gordel van niet-gebonden landen zou zijn, tussen oost en west (was er vroeger wel) en Oekraïne is lange tijd zo’n land geweest, tot de staatsgreep van het Westen, die door Poetin werd beantwoord met steun aan de onderdrukte Russische minderheden en de organisatie van een referendum in De Krim, waar de overgrote meerderheid koos voor aansluiting bij Rusland.

Eigenlijk is de NATO nog veel harder in zijn opstellingen en veel ondemocratischer van aard en werkwijze dan bijvoorbeeld de EU. In de NAR (Noord-Atlantische Raad, aan het woord te zien een lachertje) zijn weliswaar alle aangesloten landen vertegenwoordigd, maar de  regie van het geheel komt vooral vanuit Amerika, die ook het oppercommando voert. Om die reden heeft Frankrijk onder De Gaulle jarenlang dwarsgelegen, de Fransen draaien sowieso altijd alles om en noemen de NATO: de OTAN (net zoals SIDA voor AIDS), maar sinds 2009 hebben ze zich weer ingevoegd in de NATO-structuur en zijn de gelederen weer gesloten. Overigens zijn Zwitserland, Oostenrijk, Zweden en Finland geen lid van de NATO en zijn Oekraïne, Georgië en een aantal Balkanlanden nog niet toegelaten. Vroeger was de NATO louter defensief, vanaf de Balkanoorlog zijn ze een veel agressievere rol gaan spelen in Europa. Net als de EU is deze organisatie dus ondemocratisch, nooit hebben wij als Nederlanders toestemming gegeven voor “Anaconda”, dat is ons natuurlijk ook nooit gevraagd. In die zin zijn NATO (en EU) totalitaire organisaties…

In het hele Brexit-verhaal werd dat argument ook wel degelijk genoemd. Boris Johnson vergeleek de EU zelfs met nazi-Duitsland.

De oud-burgemeester van Londen Boris Johnson heeft de werkwijze van de Europese Unie vergeleken met die van Adolf Hitler. Johnson zegt dat zowel Hitler als Napoleon hebben gefaald in hun poging tot eenwording van Europa en dat de methodes van de Europese Unie en Hitler slechts verschillend zijn, schrijven verschillende media zondag j.l.

Voor deze vergelijking kreeg hij veel aanvallen te verduren, maar er waren ook medestanders in het parlement, die het volgende daarover zeiden:

“But UKIP MEP Gerard Batten defended Mr Johnson’s comments, arguing that Hitler’s Germany had drawn up plans for a European economic community which, he said, proposed “harmonisation of European currencies and a harmonised currency system”. “If this all sounds all very familiar it is because the basic plan for the European Economic Community of 1942 was very similar to the actual European Economic Community that came into existence in 1957 under the Treaty of Rome.” Also coming to Mr Johnson’s defence, Conservative Leave campaigner Jacob Rees-Mogg said the former London mayor’s comments were “absolutely true”. He said Hitler and Napoleon “wanted to create a single European power… by force. And the EU is trying to do it by stealth.” Former Conservative cabinet minister Iain Duncan Smith told the BBC Mr Johnson’s article was “rather good” and used “some historical parallels” to explain the concept of “greater Europe”. “I think the whole process of trying to drive Europe together by force or by bureaucracy or whatever other means ultimately makes problems, and that’s what he was saying.

Deze vergelijking lijkt op het eerste gezicht erg ver gezocht, maar wat de NATO betreft, zijn er een aantal feiten te noemen die dit toch kunnen onderstrepen. Zo brengt de website “beyond the matrix” het interessante feit dat het tijdstip van de oefening deze maand exact 75 jaar is na de operatie Barbarossa van Adolf Hitler, diens poging om Rusland binnen te vallen en aan zich te onderwerpen (22 juni 1941). Is dat toeval?? Of is Anaconda een vervolg op Barbarossa? (De namen lijken wel een beetje op elkaar, dezelfde klinkers, hetzelfde aantal lettergrepen…) De eerste aanval en later ook de laatste en beslissende veldslag van die Blitzkrieg toen vonden overigens plaats in de Oekraïne..!

Dan weten we verder uit de onderzoeken van Antony Sutton dat Amerikaanse banken Hitler ‘sponsorden’ en dat de tussenpersoon daarbij Prescott Bush heette, wiens zoon en kleinzoon later president van Amerika werden. Bij hen vinden wij nog steeds veel terug van het gedachtengoed van de nazi’s. Maar zelfs tot in het logo van de NATO is de verbinding tussen Nazi – Natie – Nato te vinden. Wie de Nato-vier-ster goed bekijkt vindt daarin vrij gemakkelijk het hakenkruis van Hitler terug….!

Datzelfde geldt ook voor nog een ander symbool, dat steeds terugkomt: de Romeinse adelaar, gebruikt door èn Hitler, èn het huidige Amerika:

Het behoeft geen betoog dat deze symbolische overeenkomsten ook duiden op een diepe occulte verbinding. Zoals het Romeinse Rijk de grondslagen van het christendom probeerde uit te roeien, zo probeerde Hitler de menselijkheid, de naastenliefde te perverteren in de tijd van de wederkomst van Christus in het etherische en zo is Amerika nu bezig alle spiritualiteit uit te bannen, een geestzelf-cultuur te verhinderen door een nieuwe wereldorde, een nieuw wereldrijk (das Vierte Reich?) te vestigen.

Maar gelukkig zijn er nog mensen in de huidige tijd die dit doorzien en waarschuwen voor deze tirannieke anti-christelijke krachten. De inzet is de bewustzijnsziel die in de persoonlijkheid zou moeten ontwaken om de ontwikkeling van het geestzelf voor te bereiden en mogelijk te maken. Bewustzijn ontwikkelen is moeilijk als de waarheid omtrent de aardse werkelijkheid zoveel geweld wordt aangedaan, als er zoveel gelogen en bedrogen wordt dat de waarheid bijna niet meer is te vinden. Wie er allemaal niet meedoen om de waarheid omtrent de MH-17 ramp te verdraaien en te verdoezelen…. Zo ook het omdraaien van de schuldvraag omtrent de ellendige situatie in de Oekraïne, waar het Westen begon met een staatsgreep tegen de – nog wankele – democratie, waarbij de wens van Poetin om de Russisch sprekende Oekraïners te helpen en te beschermen onmiddellijk werd vertaald in agressie en schending van de soevereiniteit, als legitimatie voor provocatie en intimidatie. Bewustzijn is om ondanks alle bomen toch nog het bos te kunnen zien.

Maar bewustzijn ontwikkelen is ook moeilijk temidden van zoveel kortzichtigheid en egoïsme, van mensen die uit zijn op eigen gewin, ten koste van de vrijheid, het leven en het geluk van anderen. Hoe kun je uit geldzucht een olifant verminken en doden (zie avaaz-actie), mensen laten uitmoorden omdat de vice-president het niet eens kan worden met de president (Zuid-Soedan), regeringen omverwerpen en landen bezetten om ze leeg te plunderen en puinhopen achter te laten? Amerika doet dat in  Afghanistan, Irak, Libië en Syrië en wij, de EU-landen doen daar driftig aan mee. Zij gebruiken daar nu en in de toekomst de NATO bij. Klein berichtje over waar het naar toegaat met deze mondiale geopolitiek:

“De NAVO gaat een deel van haar veiligheidstaken uitbesteden aan derde landen. Bescherming van het eigen grondgebied blijft een kerntaak van de NAVO zelf, maar met training en steun bij legeropbouw wil het bondgenootschap de eigen veiligheid ook vergroten door een ‘ring’ van stabiele landen om het NAVO-grondgebied. ,,Preventie is beter dan interventie. Zeker op de langere termijn is training van andere legers een veel beter middel dan zelf tussenbeide komen”, aldus topman Jens Stoltenberg vanmiddag.
NAVO-landen trainen al Iraki’s in Jordanië, maar gaan dat nu ook doen in Irak zelf, zodat het Irakese leger zijn officieren niet steeds heen en weer moet verkassen. De samenwerking met Jordanië wordt verder geïntensiveerd, Tunesië krijgt steun bij de opbouw van een militaire inlichtingendienst, en ook met Libië lopen gesprekken over steun bij leger- en marineopbouw.”

Laten wij daar tegenoverzetten: in plaats van egoïsme: broederschap. In plaats van leugens: de waarheid openbaren. In plaats van uitgekiende slimheid en economisch gewin: een omvattend bewustzijn, als voorbereiding voor een toekomstige geestzelf-cultuur.
Dat is de eigenlijke spirituele opgave van Europa.
De geestzelf-cultuur zal zijn toekomstig culminatiepunt moeten krijgen in…. Rusland!
Wij zijn daar mede voor verantwoordelijk.
De angst en de haat, die de NATO (HATO) over ons uitstrooit, de puinhopen die zij aanricht, zetten we maar bij het grootvuil!

Loek Dullaart,  13 juli 2016

1 gedachte over “alertcolumn 59: Het oorlogsspel”

Reacties zijn gesloten.