Burgerinitiatief basisinkomen 2018

basisinkomenBurgerinitiatief Basisinkomen 2018 organiseert petitie

In ons prachtige land hebben we een geweldige sociale zekerheid opgebouwd. Voor iedereen de zekerheid van een inkomen, wat je ook overkomt of mankeert. Helaas kent deze rijkdom ook nadelen. Een uitkering houdt mensen te vaak klein en gevangen, het is lastig om weer aan de slag te gaan, er zijn zoveel beperkingen. Zoveel mensen met een ‘etiket’ die iets niet zouden kunnen. Een enorme bureaucratie van controle en regels, meestal gebouwd op wantrouwen.

Daarom is er een burgerinitiatief Basisinkomen 2018 gestart.

lees meer en teken er voor …

Bij 40.000 handtekeningen neemt de Tweede Kamer het voorstel in behandeling.

De belastingen zijn een topzware kerstboom die bezwijkt onder alle toeslagen, aftrekposten, heffingskortingen, regels en uitzonderingen. Ook hier weer veel bureaucratie en onduidelijkheid.
Betaald werk in een vaste baan is voor velen nog de ultieme zekerheid. Toch redden vele flexwerkers, uitzendkrachten en zzp-ers zich ook uitstekend, al is het met veel meer onzekerheid. Werkgevers zijn huiverig om mensen in dienst te nemen, zoveel verplichtingen halen ze zich op de hals, mede daardoor zijn er te weinig banen. Dat is jammer, want er is werk genoeg.
Dat moet toch eenvoudiger kunnen ? Voor iedereen dezelfde zekerheden en mogelijkheden. Een basisinkomen als zekerheid en daarna alle ruimte om te werken en te ondernemen. Geen overheid die zich meer bemoeit met de inrichting van je leven. Ook geen overheid meer die zegt dat je iets niet kunt.

Kortom, het basisinkomen vormt de kern van de sociale zekerheid voor de samenleving van de 21e eeuw.