The Zionist Plan for the Middle East

greaterisraelGlobal Research publiceerde in september 2015 een artikel van Israel Shahak (uit 1982) over de strategie het Midden-Oosten te bezetten en op te splitsen in machteloze territoria. In feite gaat het hier om continuering van de Britse koloniale aanpak, door Israel, De VS (en NAVO), Turkije en Saoedie-Arabië.

Veronica Vos schreef een samenvatting.

“Groter Israël” door Israël Shahak (uit Global Research)
Dit document is de hoeksteen van de Likud partij van Benjamin Netanyahu (zowel van de geheime dienst als het leger).
Het Israëlische “Yinon” plan is een strategische plan om het Midden Oosten op te delen (te balkaniseren), de basis stamt nog van een oud Brits koloniaal plan waar de Zionisten nu op voortborduren. Het beloofde land “Groot Israël” bestrijkt het gebied van de Nijl tot aan de Eufraat, het is een plan van de Zionisten om de Arabische wereld als ‘macht’ geen kans te geven, om zeker te stellen dat Israël die supermacht zal zijn in het Midden Oosten.
Om te overleven moet Israël een grote ‘Imperial power’ worden en daarom moet het hele gebied in kleine staatjes opgedeeld worden. Een eerste stap op die weg was de oorlog tussen Iran en Irak. Zo worden de ‘settlements” ondersteund en de Palestijnen steeds meer buiten gesloten, deze strategie moet op den duur het annexeren van Gaza en de West Bank door Israël mogelijk maken.
Binnen deze context moeten alle oorlogen in dat gebied gezien worden. Irak was de grootste uitdaging en centraal in deze balkanisering van het Midden Oosten op basis van het “Yinon” plan hebben strategen de opdeling van Irak in 3 staten (een Koerdische , een Shiïtische en een Sunnitische staat) al uitgestippeld.
Het “Yinon” plan: het opdelen van Egypte, Syrië, Iran, Turkije en Somalië en ook Pakistan. Het opheffen en verbrokkelen van Noord Afrikaanse staten, beginnend bij Egypte (regime change) zich uitbreidend naar Sudan. Libië en de rest van de regio valt daar binnen.
Alle oorlogen in dit gebied (Irak, Libanon, Libië) moeten in relatie tot het Zionisten-plan begrepen worden. Israël heeft dit plan heel gedetailleerd uitgewerkt, de Israëlische geheime dienst werkt nauw samen met VS , Turkije en Saoedi-Arabië en ook NATO is ondersteunend tegen de Islamic State (ISIS).
Niet langer een “Arabische wereld”, maar een wereld die uit fragmenten van Arabische staatjes bestaat is het streven. Vervolgens is het de bedoeling dat de sektarisch ingestelde staatjes satelliet-staten van Israël zullen worden.
In deze context zouden Syrië en Irak als Israëls gebiedsuitbreiding gezien moeten worden met uiteindelijke doel het vernietigen van Irak en Syrië als natiestaten.

lees het oorspronkelijke artikel …