alertcolumn 35: Wat is waar?

Op de foto zijn de ouders te zien van de briljante TH-studente Fatima uit Delft die op weg was naar een stage in Australië, maar die omkwam bij de vliegtuigramp in de Oekraïne. Het verbazingwekkende van deze foto is dat deze twee mensen – en al die journalisten die hen filmden, fotografeerden en interviewden – kennelijk gewoon was gelukt, wat de internationale hulpverleners na meer dan een week nog steeds niet was gelukt, namelijk: gewoon ongestoord rondlopen en kijken op de plek van de ramp…

Heel Nederland leefde mee met één van de grootste vliegrampen die ons land ooit heeft getroffen: 196 van de 298 omgekomen bemanningsleden en passagiers bleken Nederlanders te zijn.
In Amerika (een land dat toch eigenlijk weinig of niets met de ramp te maken had, of….??) wisten ze al meteen wie het had gedaan: de Oost-Oekraïense seperatisten hadden met behulp van door de Russen geleverde mobiele BUK-raketinstallaties het vliegtuig neergeschoten – al dan niet bij vergissing, omdat ze meenden dat het om een Oekraïens legertoestel ging – John Kerry ging alle talkshows langs om dat verhaaltje rond te bazuinen.

Sommige krantenkoppen beschuldigden president Poetin toen meteen maar van massamoord (“Stoppt Putin jetzt!” aldus Der Spiegel). Een Nederlandse burgemeester bepleitte al om de dochter van Poetin, die met haar Nederlandse man in een flatje in Voorschoten woont, uit te wijzen. Later moest hij dat onzinnige pleidooi natuurlijk weer inslikken, hij verontschuldigde zich door te zeggen dat hij alleen maar de gevoelens van veel mensen had vertolkt. Dat woord ‘gevoelens’ kun je in dit geval beter vervangen door ‘massa-hysterie’. Het is namelijk veel beter om rustig en nuchter te blijven kijken om te zien of je de waarheid kunt achterhalen, dan direct, primair en ongenuanceerd te reageren.

Als ‘bewijs’ voor hun stelling publiceerden de Amerikanen een aantal emails en twitter-berichten, die ze tegenwoordig natuurlijk allemaal zomaar in kunnen zien en mogen publiceren zonder dat er nog één mens protesteert tegen deze flagrante schending van de meest elementaire mensenrechten en privacy-regels….
En youtube-filmpjes zijn natuurlijk helemaal geen bewijs, zoals de journalisten terecht op een persconferentie duidelijk maakten, want ze zijn immers gemakkelijk in scène te zetten of uit hun verband te rukken. Dat werd duidelijk toen de Oekraïense regering ijlings zo’n filmpje – waarin twee ‘separatisten’ vertelden over het neerhalen van een vliegtuig – liet verwijderen toen bleek dat het filmpje een dag vóór de ramp al op internet was gezet…..(!!)

Kortom steeds meer wordt duidelijk dat er iets helemaal niet klopt aan de ‘officiële’ lezing zoals deze door Amerika is verspreid en door Nederland zo braaf en slaafs wordt overgenomen en nagepraat. Sommige kritische buitenlandse journalisten daarentegen maken vergelijkingen met allerlei vroegere ‘bewijzen’ van Amerika: massavernietigingswapens in Irak, couveusebaby’s in Koeweit, een kanonneerboot in de golf van Tonkin (Vietnam) etc. etc. etc. die allemaal achteraf leugens bleken te zijn en die alleen maar waren bedoeld om een komende oorlog te rechtvaardigen. Hopelijk komt het dit keer niet zo ver, maar de vergelijking is wel erg frappant….!!

Dus is het misschien helemaal niet waar dat de separatisten met behulp van door Moskou geleverde BUK-luchtafweerraketten al dan niet per ongeluk het vliegtuig hebben neergeschoten?? Maar wie heeft het dan gedaan en waarom?? Laten we alle internetkranten er even bij halen die op onderzoek zijn uitgegaan en allerlei merkwaardige zaken hebben ontdekt: de nieuwsbrief van Kopp-Verlag, die van Wanttoknow, die van Niburu, eentje die Xandernieuws heet e.a. Wat zijn hun bevindingen??

Allereerst blijkt al gauw dat het vliegtuig van zijn koers is afgeweken. Het bleek namelijk dat alle voorgaande vluchten een meer zuidelijke koers vlogen, die niet over het oorlogsgebied ging. Dat gedeelte was afgesloten voor de burgerluchtvaart. Dat dit gebeurde op bevel van de luchtverkeersleiding wordt bevestigd door de piloot van het vliegtuig van AirIndia, die vlak achter het ramptoestel vloog.

Lees ook alle aangedragen feiten in Xandernieuws.
Zie het kaartje van tien eerdere vluchten (via een veel zuidelijker route) en van de fatale vlucht:

Verder worden er door verschillende instanties bewijzen aangeleverd voor het meevliegen door één of twee gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht.

Wanttoknow wijst op een BBC-documentaire – die inmiddels om onduidelijke redenen van internet af is gehaald, maar die nog wel te zien is op internet waarin ooggetuigen vertellen jachtvliegtuigen te hebben gezien, die met een bocht terugvlogen toen het lijntoestel was geraakt….

Deze websites leggen ook uit dat het vliegtuig bij een raketinslag veel minder resten zou hebben achtergelaten en dat er kogelgaten bij de resten van de cockpit en de vleugel-tips zijn te zien die wijzen op onderschepping door een jachtvliegtuig.
Overigens: waarom weten we nog steeds niets over wat er op de vluchtrecorder staat terwijl die zwarte dozen al meer dan een week geleden zijn gevonden? Normaal is daar binnen een etmaal alles over bekend… ook daarover heerst een vreemd, verdacht en ‘dreunend stilzwijgen’. Niets nog weten we van wat er echt is gebeurd!

Heeft Oekraïne dan zelf dit burgervliegtuig neergeschoten om zo de separatisten en Poetin nog meer in een hoek te drukken en daardoor meer en sneller grip te krijgen op de situatie in Oost-Oekraïne?? Wie is/zijn deze huidige Oekraïense leiders, die zo overvloedig door het Westen worden gesteund en geprezen? Laten we nog even in herinnering roepen hoe ze ook alweer aan de macht waren gekomen? (zie daarvoor ook de alertcolumn nr. 31 van maart van dit jaar). Er was een democratisch gekozen president, die werd afgezet via een coup in het parlement en een groepje rechtse, rijke en machtige oligarchen greep vervolgens de macht. Niet zo heel raar als daar veel protest tegen ontstaat! De rijke chocoladefabrikant Polosjenko werd president.

Maar in Oost-Oekraïne heerst een andere, nog machtiger oligarch. Zijn naam is Kolomosjkyj. Hij is sterk verbonden met Israël en hanteert nazi-methodes. Hij heeft een eigen leger met vier divisies en geavanceerd materieel, om bijvoorbeeld vliegtuigen neer te schieten..!
Hij heeft een groot aardolie- en gasbedrijf in Oost-Oekraïne, waar Shell mee samenwerkt om… schaliegas te winnen… met grootscheepse vervuiling voor mens en milieu. Dat werk wil hij graag veilig stellen. Zijn bedrijf heet Burisma Holdings. Onlangs heeft hij voor dit bedrijf een nieuwe directeur aangetrokken en die heet – en nu wordt het werkelijk interessant – Hunter Biden. Hij is niet minder dan de zoon van de huidige vice-president van Amerika!!! Over Amerikaanse belangen gesproken…. Kopp Verlag schreef daarover een informatief artikel.

Maar er zijn meer Amerikaanse belangen die een rol kunnen hebben gespeeld voor het in scène zetten van een vliegramp en een verdere demonisering van Poetin en Rusland. Dat is op de eerste plaats de pogingen van Rusland om samen met de andere BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) een gezamenlijke munteenheid op te zetten om voortaan de olie en gas in roebels of yen te betalen (dat is tot op heden steeds de dollar).
Bovendien hebben de BRICS-landen onlangs een fonds ingesteld als alternatief voor het IMF… Amerika ziet zijn economische machtspositie, die toch al wankel was geworden door de torenhoge staatsschuld, daardoor nog verder verzwakken…
En nu was zelfs Duitsland van plan toenadering te zoeken tot deze BRICS-club om mogelijk in de toekomst ook gebruik te gaan maken van die nieuwe munteenheid. Dat werd Amerika te gortig en dus willen ze nu proberen– via deze ramp en door de zwarte piet daarvan bij Poetin te leggen – een wig te drijven tussen Merkel-Duitsland (met in haar kielzog mogelijk ook de EU) en Poetin-Rusland-BRICS.

Maar er is nog meer. Wie wereldwijd rondkijkt om te zien wat er voor Amerika nog te halen is op het gebied van grondstoffen, olie en gaslicenties (en opbrengsten) ziet dat na Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en Oekraïne nu het oog van Amerika gevallen is op de enorme voorraden van Rusland. En wat je dan doet is een grote NATO-oefening organiseren in allerlei oostelijke staten en Rusland  proberen te intimideren en onder druk te zetten… Want zou een derde wereldoorlog werkelijk worden geambieerd (behalve dan misschien door al die wapenfabrikanten, Haliburtons, en andere bedrijven die aan oorlogen verdienen en voor wie mensenlevens niet tellen)???

Wat in iedere dreigende oorlogssituatie het eerst sneuvelt is de waarheid… En zo zitten we hier in het Westen opgescheept met al die Amerikaanse Reutersberichten die volledig het Amerikaanse regerings-standpunt weergeven en slaafs worden overgenomen door alle kranten, de Telegraaf voorop. Voor de waarheid ben je dan aangewezen op allerlei internetkranten en wie bewijst dat die altijd de waarheid zeggen??
Maar soms glipt er wel eens een waarheidsaddertje onder het gras vandaan. Zo publiceerde bijvoorbeeld de onlinekrant van de Telegraaf onlangs het volgende berichtje:

Hiermee lijken zij ook te suggereren dat de Oekraïense overheid mogelijk de hoofdschuldige zou kunnen zijn en dat die nu probeert – ook via traineren van het onderzoek – de sporen van hun daad uit te wissen. Dus zelfs de Telegraaf volgt kennelijk soms niet altijd de Amerikaanse leiband. Hopelijk volgen er meer van zulke waarheidsoprispingen.

De tweedeling in de berichtgeving wordt steeds scherper afgetekend: de mainstream-media volgen slaafs Amerika en liegen er luid op los, enige internetsites gaan zelf op onderzoek uit en vinden stukjes van de waarheid. Want wat is waarheid??

In wat voor een wereld leven we: ingesponnen in een web van manipulaties, gevangen in een net van leugens…
Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de Oekraïense overheid, gesteund door Amerika niet de waarheid spreekt en dat ze ook niet wil en voortdurend verhinderen zal dat die waarheid boven tafel komt.
Maar wij, en vooral ook alle slachtoffers en nabestaanden, zoals ook de ouders van Fatima van de openingsfoto, hebben er recht op dat de onderste steen boven komt in deze zoveelste valse vlag affaire….!
Wat is de waarheid?
Want alleen de waarheid maakt ons vrij…!

Loek Dullaart, 8 augustus 2014