alertcolumn 24: Achter de schermen

De eerste 23 columns van deze eerste jaargang beschreven verschillende misstanden in de maatschappij en mogelijkheden om daar iets aan te kunnen veranderen. De oorzaken van veel van die problematieken zijn terug te voeren op kleine groepen van mensen.

Om te beginnen is er een groep mensen die in de top van het bedrijfsleven zitten en daar verantwoordelijk zijn voor heel veel ellende (zoals ik dat bijvoorbeeld heb beschreven voor Nestlé, Monsanto, GlaxoSmithKline, Halliburton etc.). Je kunt je met verbazing en verbijstering afvragen hoe deze mensen tot hun verstrekkende beslissingen komen en wat hun moreel vermogen en hun staat van bewustzijn daarbij is.
Ook hebben we het gehad over de bancaire sector, waarvan duidelijk is dat daar duizelingwekkende bedragen van geld zijn opgehoopt, terwijl de economische situatie van grote groepen ouderen, zieken, alleenstaanden, gehandicapten, arbeiders en alle niet-rijke bevolkingsgroepen steeds zorgwekkender aan het worden is. Wie zijn die mensen die steeds meer geld naar zich toehalen en voor wie mensenlevens en mensengeluk niet lijkt te tellen? Hoe kun je zo inhalig en steenhard worden, dat je kunt genieten van het steeds rijker worden ten koste van het leed van zoveel anderen?
Als derde is er dan de kleine groep politici die aan allerlei touwtjes trekken en die zonder blikken of blozen keiharde beslissingen nemen die slechts dat kleine groepje toch al rijken ten goede komen ten koste van de meeste van hun eigen kiezers, wie van alles op de mouw wordt gespeld over een “economische crisis”, over “de broekriem aantrekken”, of:  “we hebben op te grote voet geleefd”, en meer van dat soort onzin, waardoor er nog meer geld van de eenvoudige belastingbetaler wordt overgeheveld naar de ondernemersclub en de bankiersclan.
En dan zijn er nog de media, die steeds meer liegen en bedriegen en alles klakkeloos overnemen wat uit de andere drie kanalen (via de Asociated Press AP) naar ze toe wordt gesluisd. En als je dan verder kijkt zie je al gauw dat deze vier groepjes mensen elkaar voortdurend de bal toespelen en elkaar steeds helpen en steunen en ook – bij voorkeur in het geheim – met elkaar confereren, vergaderen en de agenda’s op elkaar afstellen. Doelstelling daarvan is: de macht over alles en iedereen, een wereldregering onder hun leiding.

Dat dit zo is, is geen verzinsel, is geen vage complottheorie maar is de praktijk die iedereen duidelijk en helder kan zien die gewoon goed kijkt en waarneemt en luistert wat de mensen, ook die op hoog niveau zelf zeggen en aangeven. Eén van de duidelijkste voorbeelden daarbij zijn natuurlijk de Bilderbergconferenties, opgezet door de jezuïtische ex-priester Joseph Retinger en ‘onze eigen’ prins Bernhard. Prominente trouwe leden van die conferenties zijn onder meer: prinses Beatrix (als grootaandeelhoudster van Shell), Viktor Halberstadt (als vennoot van Goldman Sachs), Henri Kissinger (als spindoctor), David Rockefeller (als bankier en manusje-van-alles). Deze laatste heeft eens in een interview gezegd over de journalisten die aanwezig waren bij Bilderbergconferenties: \

“Wij zijn de Washington Post, de New York Times, Time Magazine en andere grote publiciteitsorganen zeer dankbaar. De besturen van deze media bezochten onze bijeenkomsten en hielden zich al die veertig jaren aan hun belofte tot geheimhouding. Het zou voor ons onmogelijk zijn geweest onze plannen voor de wereld uit te voeren, als wij gedurende deze jaren aan het licht van de openbaarheid waren blootgesteld. Nu is de wereld verder voortgeschreden en bereid om in de richting van een wereldregering te marcheren. De bovennationale soevereiniteit van een intellectuele elite en van wereldbankiers is zeker te verkiezen boven het nationale zelfbeschikkingsrecht van de laatste eeuwen.”

Deze kleine club mensen, die alle touwtjes in handen heeft en alle andere mensen naar hun pijpen wil laten dansen, kan alleen maar werken omdat iedereen vreselijk zit te slapen en de media hun mond houden. Vrijwillig! De leiders van grote ondernemingen, van wereldbanken en de politici bepalen samen de koers, zijn op weg om een wereldregering te vormen, ze beheersen ook de media en iedereen gelooft wat zij zeggen en schrijven. Bilderberg werkt aan een wereldregering. Politici zijn ook steeds bezig hiernaar toe te werken. Winston Churchill vertelde destijds zeer duidelijk waarom er een Europese Unie moest komen. Op 14 mei 1947 zei hij in een rede in de Royal Albert Hall in Londen:

“Wij hebben natuurlijk niet de illusie dat dit verenigde Europa de laatste en volledige oplossing van alle problemen op het gebied van de internationale betrekkingen inhoudt. Het einddoel dat wij nastreven is het creëren van een autoritaire almachtige wereldorde. Zonder een verenigd Europa is er geen zekerheid en uitzicht op een wereldregering. De vereniging van Europa is de onontkoombare eerste stap ter verwezenlijking van dat doel.”

Met de EU in Europa wordt ook op deze zelfde wijze toegewerkt naar een supermacht, een wereldregering. En zo was er ook dat kleine groepje van zeven superrijken dat in 1910 op Jekyll Island, het privé-eiland van J.P. Morgan bij elkaar kwam om daar een – bij wet verboden – bankentrust te ontwerpen: de Federal Reserve Bank, die al het geld van Amerika zou gaan drukken en daarmee onmetelijk rijk zou worden ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler. Deze laatste werd opgezadeld met een enorme schuldenberg en een gigantische rentelast. Zij werden destijds geholpen door WW, Woodrow Wilson. Deze president loodste dit voorstel aan het begin van de Kerstvakantie 1913 door het Amerikaanse Congres: de banken kregen vanaf dat moment alle macht en heel veel geld.

Later heeft Woodrow Wilson in een openhartige bui gezegd wat het resultaat was van deze handelswijze:
“Ik ben een ongelukkig man. Ik heb onbedoeld mijn land geruïneerd. Onze grootse industrienatie wordt nu gecontroleerd door hun krediet-systeem. Ons kredietsysteem wordt op private wijze beheerd en geconcentreerd. Daarom liggen de groei van de natie en al onze activiteiten in de handen van een paar mannen die noodgedwongen door hun eigen beperkingen èchte economische vrijheid aan banden leggen, controleren en verstoren. Zo worden wij een van de slechtst geregeerde, meest gecontroleerde en getiranniseerde landen van de geciviliseerde wereld. Wij hebben geen regering met een vrije mening meer, geen regering meer met overtuigingen en meerderheidsbeslissingen, maar veeleer een regering vanuit de inzichten en wensen van een kleine groep dominante mannen.”

En ook John F. Kennedy beschreef dit gevaar van die kleine groep achter de schermen in een toespraak van 17 april 1961:
“We zien ons gesteld tegenover een wereldwijde, ondoordringbare en meedogenloze samenzwering (‘conspiracy’), die vooral gebruik maakt van geheime operaties om haar invloed uit te breiden, die de voorkeur geeft aan infiltraties boven invasies, op omvergooien boven verkiezingen, op intimidatie boven vrije keus… Het is een systeem dat gebruik maakt van veel materiële en menselijke hulpbronnen om een stevige knoop te construeren, een hoog efficiënte machinerie, die een combinatie is van militairisme, diplomatie, inlichtingendiensten, economische, wetenschappelijke en politieke operaties. Alle voorbereidingen daartoe worden geheim gehouden, niet openbaar gemaakt.(…) Ik vraag U om hulp bij de enorme taak om het Amerikaanse volk hierover in te lichten en hiervoor te waarschuwen. Want ik vertrouw volledig op het antwoord en de toewijding van onze burgers, wanneer ze volledig van dit alles op de hoogte zijn gesteld…..”

Er is iets volledig mis in het zogeheten vrije westen als de presidenten zelf vinden dat ze de eigen bevolking moeten inlichten en waarschuwen voor een klein groepje mannen die de macht naar zich toe hebben getrokken en de bevolking onderdrukken. Dat wordt deze presidenten niet in dank afgenomen, Kennedy moest het met zijn leven bekopen, hij werd neergeschoten, van voren, niet van achteren, van dichtbij en niet van veraf. Dat kun je zelf zien als je de films daarover bekijkt. Lee Harvey Oswald kan dus niet de dader zijn geweest…

Dit is dus de kern van de meeste van onze huidige problemen: de geheime samenwerking tussen top van het bedrijfsleven, bankiers, politici en media, die de bevolking willen sturen, leiden en regeren en nu ook – via de NSA controle van het internet – verregaand controleren. En o wee de klokkenluider die dat hardop durft te zeggen… De onderdrukking van andersdenkenden zal steeds harder worden, zo laat ook Brzezinski, één van de machtigste clubleden voor de Nieuwe Wereldorde ons weten (zie Kopp Verlag).

Wat is die Nieuwe Wereldorde en waar komt dat begrip vandaan? In 1830 studeerden twee Amerikaanse studenten in Duitsland bij Adam Weisshaupt, professor en ex-jezuïet die op 1 mei 1776, drie maanden vóór de Onafhankelijkheidsverklaring van Amerika van 4 augustus 1776, door een vijftigtal vrijmetselaars  ondertekend, binnen de Vrijmetselaarsorganisatie een speciale orde had opgezet: de Illuminaten-orde. De informatie in (de Nederlandse) Wikipedia daarover als zou de graaf van Saint Germain aan de wieg hebben gestaan van deze obscure organisatie (die wilde infiltreren in alle politieke en religieuze organen om die op deze manier van binnen uit te ondermijnen en zo een wereldregering in één hand voor te bereiden) is onjuist. Hem werd juist gevraagd op het vrijmetselaarscongres in Wiesbaden in augustus 1776 om de uitgangspunten van de vrijmetselaars weer te herformuleren om deze orde zo te kunnen zuiveren van verkeerde elementen.
Die twee studenten waren William Russell van een familie die rijk geworden was aan de slaven- en de opiumhandel en Alphonso Taft, uit een familie die rijk was geworden aan de wapenhandel. Zij richtten in 1832 de orde van Skull and Bones op, als een soort vervolg op de Illuminatenorde van Adam Weisshaupt. De basis van de orde werd de Yale-university in Amerika. Elk jaar worden daar vijftien studenten uit rijke en bekende families ‘getapt’, aangeraakt en uitverkoren om lid te worden van deze geheime organisatie. De inwijdingsrite vindt plaats in de ‘Tomb’ – een gebouw dat gebouwd is als een graftombe. De inwijdelingen moeten zo, liggend in een doodskist, al hun diepste gevoelens en ervaringen vertellen (tot en met hun seksuele belevenissen) en deze prijsgeven en absolute gehoorzaamheid zweren aan dat wat de orde van hen wil. Het is dus een volkomen ont-ikkende inwijding, de orde bepaalt voortaan alles wat deze mens zal doen en voelen. Alle symbolen in de Tomb staan in het teken van de doodskrachten. Op veel van de symbolische afbeeldingen staan Duitse teksten. Het teken van de orde is een schedel met twee gekruiste botten daaronder.

Prominente leden waren o.a. George W. Bush jr, zijn vader George Bush sr. en zijn grootvader Prescott Bush, die sterke banden had met Hitler-nazi-Duitsland, maar ook John Kerry, de huidige minister van Buitenlandse Zaken. In 2004 ging de presidentsverkiezing in Amerika tussen de republikein George W. Bush en de democraat John Kerry. Maar beiden waren zij lid van Skull and Bones, je kon dus kiezen tussen Skull and Bones en Skull and Bones, dus eigenlijk niet kiezen. En toen de democraten om hertelling vroegen, haastte John Kerry zich om Georg Bush te feliciteren en zijn nederlaag te erkennen en zo hadden de democraten het nakijken… want Skull and Bones kan nu eenmaal beter haar doelstellingen (van oorlogen, economische en politieke wereldmacht) bereiken met een republikeinse president.
Na Bush kwam Obama, een jeugdige, zwarte president, maar volkomen aan de leiband van en geregisseerd door Skull and Bones. En als hij wat te eigenzinnig wordt en hij in zijn buitenlandse beleid met Hillary Clinton een klein beetje gaat afwijken van de Skull-and-Bones-lijn, dan wordt Hillary gewoon vervangen door de hard-liner John Kerry en neemt deze laatste het heft in handen…!

Goede literatuur over Skull and Bones is bijvoorbeeld het boek van Andreas von Rhéthyi, Skull and Bones. Amerika’s geheime machts-elite (Uitg.Aspekt, Soesterberg, 2007).
Vrij volledig is ook het boek Fleshing out Skull and Bones, Investigations into America’s most powerfull secret society (Uitg.TrineDay, WaltervilleUSA, 2003) door veel verschillende auteurs, waaronder Anthony Sutton, onder redactie van Kris Milligan.
Ook het boek van Anthony Sutton, America’s Secret Establishment: An Introduction to the Order of Skull and Bones (1983, 1986, 2002 • download als PDF) is heel onthullend.

En het is niet alleen Skull and Bones, maar deze organisatie werkt nauw samen met andere geheime organisaties, zoals de Rhodes Scholars in Engeland (Blair, Brown, Cameron etc.). Door inwijding ont-ikte mensen, zoals ook de Jezuïeten, volkomen trouwe vazallen van een orde, die ook ‘broederschap des doods’ wordt genoemd, een aaneenschakeling van zelfzucht, macht en geweld, drie kwade machten hebben de handen ineengeslagen en werken hier samen. Het zijn de illusie en de zelfzucht van Lucifer, de leugen, de macht en de strijd van Ahriman en de ontikking, de onverschilligheid en doodskrachten van de Azura’s. Gedrieën hebben ze hun aanval gericht op de mensheids-ontwikkeling, om te verhinderen dat de mensen hun ik leren ontwikkelen en vrij en zelfstandig gaan denken, voelen en willen.
Het enige wat ons kan helpen en redden is om te proberen juist wel toegang te krijgen tot ons hogere Ik, via een andere spirituele inwijdingsweg, door middel van een verbinding met het Christuswezen. Tegenover samenzweringen, geheime organisaties en conspiracy staat Michaël met achter hem het Christuswezen. Bij de drie verzoekingen in de woestijn overwon het Christuswezen Lucifer door middel van naastenliefde en  broederschap, overwon hij Ahriman, door af te zien van macht en geweld en door spiritualiteit te brengen  tegenover materialisme en overwon hij de Azura’s door het hogere Ik te ontwikkelen (“Ik en de Vader zijn één”).
Want het grote verschil in de krachtenvelden van deze twee werelden achter de schermen ligt in het begrip ‘niet-ik’.
‘Niet-ik’ kan twee dingen inhouden: vergeet alles wat je was en bent, geef je persoonlijkheid prijs, en een ander ik, het ik van de orde neemt de plaats  in van jouw persoonlijkheid. Je bent bezeten, een ander ik heeft bezit van je genomen. Je verlaagt je tot een dierstadium, tot een plantenbewustzijn, tot je tenslotte kijkt met lege ogen en wordt tot een koude steen.
Totaal anders daarentegen is het begrip: ‘niet ik, maar Christus in mij’. Dat betekent het zo volledig ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid, je bewustzijn zo verruimen, dat het totale mensheids-ik, het Christuswezen in je kan gaan wonen en werken. Je verheft je tot het hogere ik, tot de spirituele werkelijkheid. Vandaaruit vorm je alles om. Daarvandaan komen de enige werkelijke oplossingen voor de nood en de ellende in de wereld.
Hoeveel mensen zijn in staat en bereid om die weg te gaan? Elk mens die dit doet, verandert iets in de totaliteit van de wereld. En dan kan er werkelijk iets veranderen en verbeteren, iets wat de wereld in crisis kan omvormen en transformeren …

Het begin is openbaarmaking, apocalypse.
Want elke daad die het gelaat van het kwaad onthult, is van zaad vervuld.

Loek Dullaart, 17 september 2013