Waar de wereld om vraagt: ALERT-ZIJN

In Frontier (feb/mrt 2011) verscheen een artikel van de hand van Loek Dullaart.

De “zwevende Nederlander”, dat was de titel van een artikel in Elseviers Weekblad van enkele jaren geleden. Het artikel beschreef hoe steeds meer Nederlanders zich niet meer thuis voelen in de oude religieuze vormen en kerkgenootschappen, maar op zoek gaan naar nieuwe, eigentijdse vormen van spiritualiteit. “Ongebonden spirituelen” werden ze in dat artikel ook genoemd. Maar het verontrustende is – zo zegt de schrijver – dat deze groeiende groep van mensen uitsluitend de eigen verlichting nastreeft en zich niet bekommert om de sociale omgeving en geen enkele poging in het werk stelt om de wereldsituatie te veranderen en te verbeteren. Kortom: zij “zweven”.

lees het hele artikel …