1 mei demonstratie Lange Mars

marsOp 1 mei 2013 was er een demonstratie op het Malieveld, georganiseerd door Rob Vellekoop van De Lange Mars.

Een 5-tal mensen, vernam ik van Rob Vellekoop, zijn des  nachts daadwerkelijk van Utrecht naar Den Haag gelopen voor de demonstratie, de echte lange mars dus, zeer bewonderenswaardig!!

Om half 2 waren er iets van 100 mensen op het malieveld en werden er steengoede toespraken gehouden, over het onrecht wat steeds erger wordt nu mensen met een bijstand min of meer vogelvrij zijn verklaard en men hen op allerlei mogelijke wijzen het leven zuur maakt, door hen verplicht onbetaald slavenwerk te laten doen, in plaats van hen een goede en goed betaalde baan aan te bieden.

Wij willen dat er een basisinkomen wordt ingevoerd, dat zou de oplossing voor alle problemen zijn.

Na de toespraken liepen we naar het plein, nu in een korte langemars, onder begeleiding van het trommelspel van Lucy en Belinda, waar na een laatste toespraak de groep snel uiteen viel.

Er waren in het kader van 1 mei, dag van de arbeid, ook nog wat demonstranten uit Iran, Irak en Koerdistan gekomen die voor betere werkomstandigheden voor de arbeiders uit die landen demonstreerden.

Er waren nu nog maar weinig mensen, maar Rob gaat er gewoon mee door en we hopen dat de beweging aan zal groeien, want in Griekenland en Spanje is deze beweging ook groot, en de erbarmelijke omstandigheden die daar aan de hand zijn heeft het grootkapitaal ook met ons hier voor, alhoewel Nederland een van de rijkste landen van de wereld is…

Maar zelfs hier is er al veel armoede en dat komt steeds meer, dankzij het neoliberale uitbuitingssysteem.

Helaas was niet iedereen van Alert of aanverwanten gekomen, ik schat iets van 8 mensen: Roger, Pieter, Corrie, Linda, Thera, Lucy,  Belinda (en ook Felicia).